Zorgverzekering 2020

Wat is nu de beste (aanvullende) zorgverzekering? Het antwoord op deze vraag kan voor iedereen verschillend zijn. Omdat ieder mens verschillende behoeften en risico’s heeft ten aanzien van zorg. Hieronder willen we je wel een advies en inzicht geven in de zorgverzekeringen voor 2020.

Is het verplicht om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten?

Het is verplicht om een basisverzekering af te sluiten maar het is niet verplicht om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. De meeste Nederlanders sluiten een aanvullende verzekering af, zo’n 70%. Waarbij het grootste deel aangeeft dit voornamelijk te doen voor de vergoeding voor fysiotherapie.

Waarom een aanvullende zorgverzekering afsluiten?

Wij geloven dat een goede gezondheid de basis is voor een optimaal leven. De fysiotherapeut helpt u gezond en vitaal te worden en te blijven. Meer dan 4 miljoen Nederlanders bezoeken jaarlijks de fysiotherapeut. Een aantal redenen waarvoor u naar de fysiotherapeut zou gaan:

  • Je wil vitaal blijven werken
  • Je wil blijven sporten
  • Snel weer op de been na een operatie
  • Zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven leven
  • Jouw kind gezond laten opgroeien

Een goede aanvullende verzekering zorgt ervoor dat je zorgeloos naar de fysiotherapeut kan gaan en waarschijnlijk snel weer klachtenvrij bent.

Let op de inhoud van aanvullende verzekering

Zorgverzekeraars vermelden vaak alleen hun maandelijkse premie. Wat ze er vaak niet bij vertellen is welke zorg er vergoedt wordt vanuit de aanvullende verzekering. Zeker de laatste jaren zien we een tendens dat de premie in kleine stapjes omhoog gaat, maar dat de zorg die vergoedt wordt door de zorgverzekeraar omlaag gaat. Dus je krijgt minder terwijl je evenveel of zelfs meer moet betalen. Dus let hier goed op bij het maken van de keuze van een zorgverzekering. Welke zorg verwacht jij nodig te hebben, dit is per persoon verschillend.

Wanneer fysiotherapie vergoedt?

Of een behandeling fysiotherapie wordt vergoed is afhankelijk van een aantal factoren. Bekijk onze pagina Vergoedingen fysiotherapie voor een compleet overzicht.

Wat zijn goede aanvullende verzekeringen fysiotherapie?

Voor ons advies voor een goede aanvullende verzekering volgen wij het advies van onze beroepsvereniging KNGF.

Voor fanatieke sporters adviseren wij de volgende zorgverzekering:
ONVZ Topfit :hiervoor geldt een onbeperkte vergoeding voor fysiotehrapie.

Vragen?

Tot en met 31 december kun je je huidige zorgverzekering opzeggen. Tot en met 31 januari heb je vervolgens de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft over aanvullende verzekeringen of vergoedingen voor fysiotherapie. We helpen u graag verder!

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl