Hieronder vind je een overzicht van veel gestelde vragen bij ons in de praktijk. Mocht je vraag hier niet tussen staan of krijg je geen duidelijk antwoord op jouw vraag, aarzel dan niet met ons contact op te nemen!

Hoe kan ik een afspraak maken, wijzigen of annuleren?

Je kunt met ons contact opnemen via de telefoon, whatsapp, email, contactformulier of aan de balie bij onze locaties. Via onze contact pagina lees je alle mogelijkheden en gegevens.

Hoe lang duurt een behandeling?

Normaal gesproken duurt een afspraak fysiotherapie 30 minuten. In sommige gevallen kan hier van worden afgeweken maar dit wordt dan met je besproken.

Heb ik een verwijzing nodig om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig van arts of medisch specialist om een afspraak bij ons in te plannen. Sinds 2006 is de wet Direct Toegankelijkheid Fysiotherapie ingevoerd en kun je direct bij de fysiotherapeut een afspraak inplannen.

Het kan zijn dat je wel een verwijzing van een arts of medisch specialist hebt, we willen je vragen die dan mee te nemen en aan de fysiotherapeut te overhandigen.

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut heeft uitgebreide kennis en vaardigheden op het gebied van wervelkolom en gewrichten in armen en benen. De manueel therapeut heeft dus extra kennis t.o.v. de fysiotherapeut.

Wordt de behandeling voor fysiotherapie vergoed?

Hoeveel behandelingen je vergoedt krijgt is afhankelijk van de polis van jouw zorgverzekeraar. Bij kinderen onder de 18 jaar, worden de eerste 18 behandelingen vergoedt vanuit de basisverzekering. Voor meer informatie over vergoedingen kijk op onze vergoedingen pagina. Of informeer bij jouw zorgverzekeraar voor de exacte voorwaarden en vergoedingen van jouw polis.

Is het mogelijk om via jullie een afspraak te maken met de podotherapeut?

Elke vrijdag is Annette Bentink, de podotherapeut, bij ons aanwezig in de praktijk op de Saffierborch. Een afspraak maken gaat via Podotherapie in Beweging zelf. Het telefoonnummer waar je hen op kunt bereiken is: 0418-516646. Klik hier voor meer informatie over podotherapie.

Kunnen jullie ook aan huis behandelen indien nodig?

Als het niet mogelijk is om naar de praktijk te komen dan kan de fysiotherapeut aan huis behandelen. Klik hier voor meer informatie.

Kan ik een abonnement afsluiten voor medische fitness?

Wat zijn jullie tarieven?

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl