De AlterG is een anti-zwaartekracht loopband waarop men gewichtloos kan (hard)lopen. Door de nauwkeurige drukcabine en het neopreen-broekje creëert de AlterG een luchtdicht systeem die het mogelijk maakt om het lichaamsgewicht te reduceren in stappen van 1%, met een maximum van 80% reductie van het lichaamsgewicht. Patiënten kunnen met de AlterG in een 100% valveilige en pijnvrije omgeving trainen en zodoende hun balans, mobiliteit en spierkracht weer opbouwen. Daarnaast wordt de AlterG veelvuldig ingezet tijdens afvalprogramma’s en valpreventieprogramma’s, maar ook om de algehele conditie te verbeteren. Het grote bedieningsgemak en het brede scala aan mogelijkheden maken de AlterG dan ook dé ideale loopband voor fysiotherapiepraktijken, revalidatiecentra en wellnesscentra.

Uniek ontwerp

De anti-zwaartekracht loopband maakt gebruik van een speciale gepatenteerde Differential Air Pressure (DAP), een technologie die is ontwikkeld door NASA. Door gebruik te maken van luchtdruk als ondersteuningsmedium wordt een normaal looppatroon een efficient trainen mogelijk gemaakt.

Door het unieke ontwerp is het mogelijk om met zeer weinig luchtdruk een optimale ondersteuning te bieden. Zo is de luchtdruk in de drukzak maar 0.07 bar meer dan de atmosferische luchtdruk van 1 bar bij ondersteuning van wel 75%. Deze druk komt ruwweg overeen met tot uw middel in het water staan. Zodoende biedt de AlterG voor iedereen die mag- en enigszins kan bewegen een (val)veilige omgeving waarin gerevalideerd en getraind kan worden.

Voor wie is de AlterG geschikt?

In principe is de AlterG geschikt voor iedereen die wil trainen. Dit geldt ook voor kinderen en senioren. Maar er zijn 3 belangrijke doelgroepen die echt baat kunnen hebben bij het trainen op de anti-zwaartekracht loopband.

Revalidanten

Veilig terugkeren naar het oude niveau. De AlterG helpt je een mate van vrijheid te laten ervaren waarvan je dacht dat het niet meer mogelijk zou zijn. Of je nu zo snel mogelijk na een operatie, wil herstellen om de dingen te doen die je gewend was. Of om kracht en uithoudingsvermogen te trainen, terwijl je een neurologische aandoening, chronische ziekte of obesitas onder controle wilt houden. AlterG kan je nieuwe motivatie geven om je doelen te bereiken!

Senioren

Voor senioren is de anti zwaartekracht loopband uitstekend trainingsapparaat. De AlterG laat je bewegen, wandelen, rennen, kracht opbouwen en verbetert je uithoudingsvermogen, op een comfortabele manier in een pijnvrije en veilige omgeving. Op deze manier blijf je actief zonder het risico van vallen!

Atleten

Gericht en maximaal trainen voor een doel of voor optimaal herstel. De AlterG stelt je in staat om doelen sneller en slimmer te bereiken. Niet voor niets wordt de anti zwaartekracht loopband gebruikt bij veel trainingsruimten van professionele sportteams, olympische trainingscentra over de hele wereld.

Bij welke klachten wordt de AlterG ingezet?

Zoals hierboven al beschreven kan de AlterG erg breed worden ingezet. Door het verminderen van lichaamsgewicht, wordt de kracht en druk op de gewrichten, spieren en pezen verminderd. Dit kan voor talloze voordelen zorgen en is ook de reden dat het zo breed kan worden ingezet. Hieronder hebben we een overzicht van aandoeningen waarbij de AlterG vaak wordt ingezet.

Orthopedische revalidatie

– Voorste kruisband revalidatie
– Breuken, microfracturen
– Knieprothese / heupprothese
– Artrose knie / heup
– Achillespees ruptuur
– Spierscheuring
– Training gedurende revalidatie

Neurologische revalidatie en andere

– Ziekte van Parkinson
– Beroerte
– Traumatisch Hersenletsel
– Cerebrale Parese
– Multiple Sclerose (MS)
– Obesitas
– Conditie en Valpreventietraining senioren

Gebruik maken van Alter G?

Neem contact met ons op, wanneer je gebruik zou willen maken van de AlterG. Ook wanneer je niet onder behandeling bent bij onze praktijk, is het mogelijk er gebruik van te maken.

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl