Heeft u één van onderstaande klachten?

  • Verzwikte/verstuikte gewrichten 
  • Spier-/peesklachten 
  • Zwelling 
  • Instabiel gevoel tijdens sporten/bewegen 
  • Ribklachten 
  • Littekenweefsel 
  • Hooikoortsklachten 

Wellicht dat taping u zou kunnen ondersteunen tijdens uw hersteltraject!  

Bij Fysiotherapie Scholten maken we gebruik van verschillende tape technieken. Zo kunnen we bijvoorbeeld bepaalde gewrichten tijdelijk fixeren of bepaalde bewegingen beperken zodat u niet zomaar nog eens een gewricht zult verzwikken.  

Daarnaast kan Medical taping het herstel van bijvoorbeeld een spier of pees op een positieve manier beïnvloeden en ondersteunen naast het reguliere behandeltraject. Zo ervaart u bijvoorbeeld minder pijnklachten en dit maakt dat we beter kunnen werken aan het onderliggende probleem. Ook kan deze vorm van taping helpen om overtollige zwelling sneller af te voeren en kan het een positieve werking geven op hooikoortsklachten. 


taping

Wat is Medical Taping?

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Inmiddels is het Medical Taping Concept wereldwijd bekend en wordt door diverse soorten professionele behandelaars binnen de gezondheidszorg toegepast .

De achtergrond gedachte van het Medical Taping Concept op een rijtje :

  • De Medical tape beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen.
  • Het werkt volgens de principes van de kinesiologie.
  • Het ondersteunt het spierstelsel.

Immers is het veneuze systeem, het lymfesysteem en ook de lichaamstemperatuur, afhankelijk van een goed functionerend spierapparaat.

In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal ten doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tapemethode juist een “vergroting van de mobiliteit” door functieverbetering.

Het principe is : Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

Hooikoorts

Het plakken van Medical tape om bepaalde plekken op het lichaam kan de allergische reactie die optreedt bij hooikoorts helpen verminderen.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden.
Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen.
Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Binnen onze praktijk bieden wij Hooikoorts taping aan als dienst echter valt dit niet onder fysiotherapie.
Wij zijn van mening dat dit niet binnen het behandeldomein van de fysiotherapeut valt en dit dus niet kunnen declareren bij een zorgverzekeraar. Wij volgen hierin het standpunt van beroepsgroep KNGF, zie statement.

Wij bieden het wel aan binnen onze praktijk maar de kosten zijn dan voor eigen rekening van de cliënt.
Zie hier de tarievenlijst.

Bron: www.fysiotape.nl

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl