Tegenwoordig worden we steeds ouder en blijven we langer zelfstandig thuis wonen. Veroudering is een natuurlijk proces. Naarmate u ouder wordt neemt de bewegelijkheid van uw spieren en gewrichten af. Het behouden of vergroten van zelfredzaamheid en het voorkomen van achteruitgang is een uitgangspunt bij het behouden en bevorderen van de kwaliteit van leven.

Onze fysiotherapeut Irma of Anke, kan u helpen om uw zelfredzaamheid te bevorderen en te behouden. Zij beschikt over specifieke kennis en ervaring met ouderen en hun klachtenbeeld.

Waar wij bij helpen
Er zijn diverse klachten waar u naarmate uw leeftijd last van kan krijgen. Veelvoorkomende klachten komen bijvoorbeeld voor bij het uitvoeren van alledaagse handelingen of bij het bewegen. Onze fysiotherapeuten kunnen ook hulp bieden bij kwetsbare en valgevaarlijke ouderen. Daarnaast kun je ook denken aan artrose, een nieuwe heup of een beroerte. Vervelende problemen waar wij u optimaal bij kunnen staan. Informeer naar de mogelijkheden mocht u twijfelen over de inzet en de hulp die wij kunnen geven.

Hoe wij u helpen
De behandeling bestaat veelal uit oefentherapie gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Voorbeelden hiervan zijn dat wij ons richten op looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie en het oefenen van het opstaan uit de stoel en het in en uit bed komen.

Daarnaast bieden wij ook hulp bij valrisico en valpreventie. De therapie is gericht om het valrisico te verkleinen. Er wordt hierbij gekeken naar de thuissituatie, hulpmiddelen en preventieve maatregelen om vallen te voorkomen.

Daarbovenop kan door middel van oefentherapie de spierkracht, mobiliteit en balans worden getraind. Hierbij werken onze fysiotherapeuten graag multidisciplinair. Zo kunnen ze in contact treden met de thuiszorg en/of een ergotherapeut inschakelen. Om op die manier de beste zorg voor de patiënt te kunnen bieden.

Naast een fysiotherapeutische behandeling zijn er ook mogelijkheden om onder begeleiding in een groep actief te bewegen op eigen tempo. Wij verzorgen (fitness) trainingen voor ouderen die op eigen tempo en eigen kracht kunnen (blijven) sporten. Het is belangrijk om zoveel als mogelijk te bewegen. Deelname aan een wekelijkse fitnessgroep kan hierbij uitkomst bieden. Ze ervaren dit als een sociale sportieve activiteit. Uiteraard is dit enkel mogelijk als u in staat bent om naar de praktijk te komen en u alledaagse handelingen zonder hulp kunt uitvoeren.

Aan huis behandelingen mogelijk
Indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, behandelen wij u aan huis. Daarnaast kunnen we in de thuissituatie helpen met de omgeving in te richten en specifiek de activiteiten oefenen die thuis problematisch zijn. U heeft een verwijzing van de huisarts nodig om de aan huis behandeling te kunnen vergoeden.

Zorg in de coronatijd
Het is een vervelende en uiterst zeldzame periode waar we ons allen in bevinden. Voor ouderen als risicogroep kan dit een angstige tijd zijn. Wij nemen alle corona maatregelen in acht. Zie meer informatie hierover op onze corona pagina. Mocht hier angst of twijfel over zijn, contacteer ons gerust.

Onze specialisten

Irma de Kinderen
Anke de Vries

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl