KNVB Droom!

Daar sta je dan, in je net wat te grote KNVB trainingspak. Afgereisd naar een plaats waar nog nooit iemand in Rosmalen van heeft gehoord , Swolgen. Niet alleen ik ben daar naartoe gekomen, ook de meisjes die zijn geselecteerd voor KNVB meisjes onder de 12 zijn aanwezig. Er wordt hun verteld dat zij de beste zijn in de regio in hun leeftijdscategorie.  De meisjes kijken ons hoopvol maar met name zenuwachtig aan. Ze leven in hun droom, ze zijn een stapje dichterbij het nationale voetbalvrouwenteam. Dit seizoen zal ik als fysiotherapeut verantwoordelijk zijn voor de fitheid van de meiden onder de 12 en 13.

Vandaag hebben de meisjes onder de 12 de eerste selectie activiteit van de 3. Niet alleen zij wachten met smart wat er te gebeuren staat, ook ik ben er voor het eerst. Samen zitten we dichtbij het voetbalcentrum, de KNVB. Vanaf het eerste voetbaljaar in de F12 van OJC Rosmalen heb ik de droom gehad ooit in het Nederlands elftal te mogen spelen. Het maakte me vrij weinig uit of dit bij de jongens of meiden was. Ik denk dat er veel die droom met me deelden. Momenteel zijn we 15 jaar verder en probeer ik een basisplaats te bemachtigen bij OJC Rosmalen vrouwen 1 dat in de 2e klasse uitkomt. Verre van het nationale vrouwenteam dat dit jaar op het WK heeft geschitterd.

Seizoen 2015-2016 zal in het teken staan van het zo fit mogelijk krijgen van de meiden onder de 12 die zijn geselecteerd door de KNVB. Zij zijn de beste in hun leeftijdscategorie uit die regio en zijn een stap dichter bij de droom om een oranje leeuwin te worden. Ik zal hun kennis laten maken met een goede warming up en cooling down. Ook de rompstabiliteit mogen we bij deze leeftijdscategorie niet overslaan.

In de kleedkamer leren de meisjes elkaar kennen en kijken mij en de assistent trainster vragend aan wat de bedoeling is. Ik kom erachter dat ik niet de enige ben die te grote kleren draagt vanavond. Het meisje in de linker hoek is anderhalve meter lang en haar buurvrouw zal rond de 1 meter 70 zitten. Ze krijgen ieder een tenuetje van de KNVB maar hier is geen rekening gehouden met het lengte verschil van de meisjes in deze leeftijdscategorie. Ondanks dat vinden ze het super stoer om een KNVB tenue te mogen dragen.

Binnen de training lopen ze zo hard als ze kunnen en doen ze ontzettend hun best. Onuitputtelijk zijn de meiden en teleurgesteld dat de training na 1,5 uur alweer is afgelopen. Volgende week zullen ze samen weer strijden voor een plekje bij de meisjes onder de 13. Hopelijk zijn ze minder gespannen zodat ze hun beste kwaliteiten kunnen laten zien en ons verpletteren met hun talent. Ze leven hun droom, al is het maar voor 3 activiteiten, ze hebben toch echt bij de KNVB mogen deelnemen aan de voorselectie in hun regio. Iets om trots op te zijn.

Iedere maand zal er een blog verschijnen van mij, Inge van den Berg. Vanuit fysiotherapeutisch oogpunt zal ik onderwerpen benaderen. Graag hoor ik van jullie waar je meer over wilt weten. Dit kan over bijvoorbeeld een warming up zijn of een blessure.
Laat me weten wat je interesseert door een mailtje te sturen naar: inge@fysiotherapiescholten.nl . Wie weet zie je het onderwerp terug in de maandelijkse blog!

Inge van den Berg
Fysiotherapie Scholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl