Fitness

Vanwege de versoepelingen die zijn ingaan op 19 mei 2021 hebben we weer meer mogelijkheden om de groepslessen te gaan uitbreiden.

Uitbreiding groepsgrootte
Onze buitentrainingen in de loads kunnen worden uitgebreid. We hanteren vanaf komende week een groepsgrootte van maximaal 8 personen in de loads. De 1,5 meter afstand dient uiteraard nog steeds gehouden te worden.

We kunnen ook onze trainingen in de zaal binnen weer hervatten. De groepsgrootte die we hier hanteren wordt dan maximaal 6 personen. En deze worden verdeeld in de ruimte in groepen van 2 personen. Ook dient de 1,5-meter afstand aangehouden te worden.

Het blijft uiteraard ook mogelijk om in kleinere groepen te trainen, individueel of in een duo.

We vragen iedereen graag een eigen handdoek mee te nemen en materialen die je gebruikt, vooraf en achteraf te desinfecteren. Verder is het dragen van een mondkapje tijdens het sporten niet verplicht.

Tarieven
Omdat de groepsgrootte weer kan worden uitgebreid, kunnen we ook de tarieven ten gunste aanpassen. We gaan hiermee terug naar de prijzen die we in 2020 ook hanteerden voor de trainingen. Hieronder een overzicht:

  • Groepstraining 1x per week | € 45
  • Groepstraining 2x per week | € 86
  • Strippenkaart 10x | € 115
  • Personal training 60 min | € 45
  • Duo training 60 min | € 25

Deze tarieven gelden vanaf 24 mei 2021.

Korting
Omdat we iedereen graag weer verwelkomen in onze trainingen ontvangt iedereen die de komende maand juni een abonnement heeft, 10% korting!

Starten
Als je nog niet gestart bent met trainingen bij ons, en je wil binnenkort weer gaan beginnen neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@fysiotherapiescholten.nl. Als je aangeeft wat jouw voorkeur heeft qua tijd, dag en soort training, dan kunnen wij op die manier de groepen indelen.

Mocht je verder nog vragen hebben neem dan contact op met ons, we helpen je graag. We hopen je snel weer te zien!

Fitness

Goede en regelmatige beweging draagt bij aan de fysieke- en mentale gezondheid. Als je fit bent geniet je meer van het leven zowel in je vrije tijd als op het werk. Medische fitness is verantwoord bewegen onder begeleiding van medisch deskundige trainers. Onder deze deskundige begeleiding is het een verantwoorde sport die iedereen naar wens en behoefte kan beoefenen. Met de training verhoog je de belastbaarheid van je lichaam. Tijdens en na een periode van training voel je je energieker en sterker. Je krijgt letterlijk en figuurlijk, lichamelijk en geestelijk, meer veerkracht!

Medische fitness is voor iedereen

Niemand is hetzelfde en klachten kunnen enorm verschillen. Daarom is het doel van de training voor iedereen weer anders. Het kan zijn dat er klachten ontstaan zijn door te weinig of te (veel) eenzijdige beweging. Medische fitness kan helpen de balans te herstellen. Heb je overgewicht? Ben je al wat ouder en wil je actief je gezondheid onderhouden? Wij kunnen daarbij begeleiden. Dat kan op den duur een steeds groter probleem worden met alle gezondheidsproblemen van dien. Wij hebben gerichte programma’s om dat te helpen voorkomen. Net een blessure gehad en wil je weer verantwoord gaan trainen dan is een speciaal daarop afgestemd programma de beste en snelste weg om weer snel op het oude niveau te komen.

Lang niet gesport of voel je jezelf niet sterk en zeker genoeg om alleen te gaan sporten, ook dan is medische fitness een goede manier om weer te gaan beginnen. Ook bij chronische ziektebeelden als Reuma, suikerziekte, bepaalde vormen van RSI en Fibromyalgie kun je veel baat hebben bij verantwoorde en gedoseerde (conditie)training. Met wetenschappelijk onderzoek is dit ook bewezen.

Intake

We willen best veel weten van jouw specifieke situatie en trainingsdoelen. Wat zijn je klachten? Wanneer en hoe vaak heb je er last van? Wat is je gezondheidsgeschiedenis? Dat ‘uitvragen’ gaat het best in een intakegesprek en daar nemen we dan ook de tijd voor.

We doen gericht lichamelijk onderzoek om te bepalen wat je wel en wat je niet kunt of mag doen. Misschien heb je nog wel andere klachten die de training nadelig kunnen beïnvloeden. Het kan ook zijn dat we ontdekken dat je aanzienlijk meer kan, dan je aanvankelijk dacht.

Individueel oefenprogramma

Na het lichamelijk onderzoek (we meten het vetpercentage, bloeddruk, gewicht,uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht, coördinatie etc) bepalen we gezamenlijk de doelstellingen en de manier waarop we daar naar toe gaan werken. In de eerste sessie gaan we beginnen aan een trainingsprogramma. Dit programma zullen we tijdens de trainingen uitbreiden met nieuwe oefeningen en aanpassen aan jouw (wijzigende) omstandigheden en de vooruitgang. In de meeste gevallen zal het programma een combinatie zijn van het verbeteren van het algemene uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht en coördinatie. Dit is namelijk de basis voor gezond bewegen. Om de trainingsintensiteit goed te kunnen bepalen werken wij ook altijd met hartfrequentiemeters. We trainen in groepen van maximaal acht personen met individuele aandacht bij iedere sessie van één uur, wij leggen dit ook vast. Iedere training begint met een gezamenlijke algemene warming up en eindigt met een cooling down en stretching. Begeleiden is onze toegevoegde waarde.

Kosten

We hebben verschillende vormen waarin je een abonnement per maand kan afsluiten, strippenkaart of per training kan afrekenen. Een overzicht hiervan vind je via: https://www.fysiotherapiescholten.nl/tarievenlijst/

Algemene voorwaarden fitness

 

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl