De winter in aantocht

De eerste bladeren zijn weer gevallen wat betekent dat de winter in aantocht is. De tijd van knus op de bank en de hoop dat dit seizoen de elf stedentocht geschaatst mag worden is weer aangebroken. Vergeet niet dat in deze tijd een ongeluk in een nog kleiner hoekje is. Een glijpartij over gladde bladeren of de ijzel op het voetpad kunnen voor akelige valpartijen zorgen.

Vallen

Iedere 5 minuten komt er in Nederland een 55-plusser ten val. Dit kan diverse oorzaken hebben zoals een verminderde conditie of een struikelpartij over het kleedje dat in de woonkamer ligt. U kunt er zelf veel aan doen om de valkans te verkleinen.

Doe nu de valrisicotest om erachter te komen of u een verhoogde valkans heeft:
Valpreventie
Hier onder een paar tips om de winter zo veilig mogelijk door te komen.

Schoeisel

In de koude dagen is het extra belangrijk dat u goede schoenen aantrekt als er een wandeling gemaakt wordt. Dat betekend een goed profiel onder schoenen en een goed aansluitende schoen. In de winterdagen worden stoepranden of omhoog staande stoeptegels vaak over het hoofd gezien. Voordat u een wandeling gaat maken.

Conditie

Een goede algehele conditie is belangrijk. Denk hierbij met name aan de conditie van uw spieren. Wanneer u minimaal 30 minuten per dag in beweging bent, zoals het maken van een wandeling of fitness, geeft dit een reductie van de valkans. Als u spieren sterk zijn wordt u minder snel vermoeid waardoor u bijvoorbeeld minder snel struikelt.

Bij fysiotherapie Scholten bent u van harte welkom voor advies en tips om de winter goed door te komen. In samenwerking met een ergotherapeut kunnen wij uw passend advies en eventuele behandeling bieden. Dit alles om de valkans zo klein mogelijk te houden of te krijgen!

Neem gerust contact op via de mail of telefoon:

Telefoonnummer: 073-5219378
E-Mail: info@fysiotherapiescholten.nl

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl