Zorgverzekering 2019

In december en januari kun je weer veranderen van zorgverzekeraar. Gedoe? Welnee. Je kiest een andere verzekeraar en die regelt de overstap. Lastiger is de afweging of overstappen voor u een goed idee is. Vergelijken van al die polissen, voorwaarden en vergoedingen kan ingewikkeld zijn. Toch is het de moeite waard, zeker als het gaat om de dekking voor fysiotherapie. Daarin zijn nogal wat verschillen én er zitten een paar addertjes onder het gras.

Vergoeding fysiotherapie

86% van de verzekerden sloot in 2018 een aanvullende verzekering af. Ruim 70% van deze groep doet dit vanwege de vergoeding voor fysiotherapie.

Volwassenen
Fysiotherapie wordt vrijwel alleen vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. Alleen bij een aantal chronische aandoening wordt er vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Deze aandoeningen staan vermeld op de lijst chronische aandoeningen / Lijst Borst.

Kinderen tot 18 jaar
Tot 18 jaar worden de eerste 18 behandelingen per aandoening per jaar uit de basisverzekering vergoed.

Reden om over te stappen: premie

Het verschil tussen de hoogste en de laagste basispremie kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. Alleen al daarom loont het de moeite verschillende verzekeringen te vergelijken. Maar een nieuwe verzekering betekent vaak ook andere voorwaarden. Je moet dus heel goed opletten wat je krijgt voor die lagere premie. Fysio- en Manuele Therapie Scholten heeft voor 2019 contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

Reden om over te stappen: zorgbehoefte

Denk je volgend jaar meer of minder zorg nodig te hebben? En welk soort zorg wil je vergoed krijgen? Bij de meeste verzekeraars kun je online inzien welke zorg je het afgelopen jaar hebt afgenomen. Dat helpt om een inschatting te maken voor volgend jaar. Zet op een rijtje aanvullende zorg je volgend jaar nodig denkt te hebben. Zoals de tandarts, oogzorg of fysiotherapie. Heb je genoeg aan een verzekering die maar een paar fysiotherapie-behandelingen per jaar vergoedt? Of kun je beter kiezen voor een uitgebreide dekking?

Stap voor stap naar de juiste zorgverzekering

  1. Overleg met je fysiotherapeut hoeveel behandelingen je het komende jaar nodig hebt.
  2. Ga naar zorgverzekeringwijzer.nl en vul je gegevens in
  3. Kies het aantal fysiotherapiebehandelingen dat je denkt nodig te hebben

Onderstaande zorgverzekeringen zijn door het KNGF, de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten, geselecteerd. Waarbij de zorgverzekeraars doen wat zij beloven.

TIP: zeg je ‘oude’ verzekering pas op als je geaccepteerd bent bij de nieuwe zorgverzekeraar.

Ontdek welke polissen geven wat ze beloven als het gaat om de dekking voor fysiotherapie!

Bron: www.defysiotherapeut.com

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl