Gezamenlijk spreekuur kliniek ViaSana en Fysiotherapie Scholten in Rosmalen

Vanaf dinsdag 8 september start Physician Assistent Chenelo Martijn van Kliniek ViaSana een gezamenlijk spreekuur in de praktijk van Fysiotherapie Scholten. Met dit spreekuur wordt de samenwerking tussen de eerstelijnszorg en medisch specialisten van ViaSana versterkt. Dit initiatief draagt bij aan de juiste zorg op de juiste plek: patiënten krijgen sneller een goed behandelplan en onnodige verwijzingen naar de tweede lijn worden voorkomen.

De juiste zorg op de juiste plek

Chenelo Martijn is Physician Assistant bij ViaSana en is gespecialiseerd in knie, enkel en voet aandoeningen. Hij heeft maandelijks een spreekuur samen met de fysiotherapeut: “In ViaSana kan ik net als de medisch specialist zelfstandig onderzoek doen, een diagnose stellen, een behandeling starten, medicijnen voorschrijven en bepaalde medische ingrepen verrichten. We zien in de kliniek vaak patiënten die we weer terug sturen naar de fysiotherapeut voor een behandelplan. Als ik de patiënten ter plaatse bij de fysiotherapeut al kan zien, hoeven ze niet eerst naar ViaSana te komen. Als blijkt dat toch een medisch specialist ingeschakeld moet worden, dan zijn de lijnen kort. We kunnen snel een afspraak plannen bij de juiste specialist en eventueel direct een MRI-scan of röntgenfoto maken.”

Voordelen

Fysiotherapie Scholten ziet ook veel voordelen van de samenwerking. Patiënten ontvangen nu gespecialiseerde zorg dichtbij huis. Revalidatie van patiënten kunnen snel geëvalueerd en eventueel bijgestuurd worden. De samenwerking tussen PA en Fysiotherapeut in een multidisciplinaire setting zorgt ervoor dat de lijnen kort blijven, en geeft de mogelijkheid om van elkaar te leren om uiteindelijk de patiëntenzorg te verbeteren.

Het spreekuur is bedoeld voor mensen die bij de fysiotherapeut in behandeling zijn en waarover twijfel is of de patiënt eventueel doorverwezen dient te worden naar de 2e lijn. Maar ook voor patiënten met een afwijkend beloop in hun herstel Er kan dan in overleg met PA en fysiotherapeut een nieuw beleid worden bepaald.

Het spreekuur vind iedere tweede dinsdagmiddag van de maand plaats op locatie Saffierborch 12 in Rosmalen bij Fysiotherapie Scholten. Voor het spreekuur gelden dezelfde tarieven als een fysiotherapie consult.

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl