Fysiotherapie Scholten langer aan FC Den Bosch verbonden

Het contract met de bewegingsspecialisten van Fysiotherapie Scholten is opengebroken en met drie jaar verlengd. De samenwerking, die al zes jaar beslaat, is zo naar wederzijdse tevredenheid, dat club en praktijk zich langer aan elkaar willen committeren. Fysiotherapie Scholten is dus sowieso tot en met het seizoen 2024-2025 aan FC Den Bosch verbonden.

Het takenpakket blijft zoals dat nu is: Fysiotherapie Scholten verzorgt de gehele medische begeleiding van FC Den Bosch. Dat betekent dat de fysio- en manuele therapeuten niet alleen de voltallige A-selectie begeleiden, maar ook de jeugdspelers van de club. Daarnaast kunnen de topsporters en voetballertjes uit de opleiding bij Scholten terecht voor deskundige begeleiding bij individuele (kracht)training. In een ontwikkelingsgerichte omgeving blijft het competitieve aspect uiteraard niet onderbelicht. Omdat prestatiedruk het maximale vraagt van een speler op zowel fysiek als mentaal vlak, is er bij Scholten ook altijd oog voor de mentale aspecten van het (toekomstige) vak van profvoetballer.

Manager Voetbalzaken Jan Gösgens: “Fysiotherapie Scholten levert onveranderlijk kwaliteit en een vergaande service. Ze zijn op de hoogte van de laatste innovaties op het gebied van bewegen. Die kennis samen met een dienstbare attitude en het gegeven dat de mensen de club door en door kennen, maakt van Scholten een effectieve partner voor de medische begeleiding van onze spelers. We zijn druk bezig om de toekomst van FC Den Bosch op alle fronten goed in te vullen. Bij de professionals van Scholten staan de oren en ogen altijd open om behoeften en gedragingen van sporters met een scherpe blik waar te nemen en kwetsuren waar mogelijk te voorkomen. Lukt dat niet, dan volgt er een snelle, kundige diagnose en behandeling op maat. Op medisch gebied zit het de komende jaren dus wel goed en daar zijn we erg tevreden mee.”

Evert Scholten, eigenaar Fysiotherapie Scholten: “ Ook wij zijn uiteraard blij dat we onze samenwerking hebben opengebroken en verlengd. Wij gaan voor duurzame samenwerkingen, zodat we de kwaliteit van onze dienstverlening continu kunnen blijven verbeteren. We kunnen de innovatieve werkwijze die we al hebben gerealiseerd nu verder uitbouwen. Het fysieke aspect wordt de laatste jaren steeds belangrijker in voetbal en we zijn blij met het vertrouwen dat FC Den Bosch ons geeft om deze belangrijke pijler in te mogen vullen. Fitheid heeft grote invloed op de prestaties van spelers op het veld en we proberen hierin creatief en innovatief te zijn, om de spelers fitter te krijgen dan onze tegenstanders. Belangrijk onderdeel is hierbij de blessurepreventie en verbeteren van kracht, snelheid en coördinatie. Het monitoren van belasting en belastbaarheid is een essentieel onderdeel van onze werkwijze en we proberen deze zowel in de jeugd als eerste elftal per individu te bepalen. Dit doen we onder andere door frequent en uitgebreid te testen en meten, gebruik maken van GPS, hartslagmeters en speciale software en het opstellen van individuele krachtprogramma’s. Samenwerking met de technische staf is hierin cruciaal. In combinatie met onze praktijklocaties in Rosmalen, clubarts Hans Herrings, Sportmedisch centrum en orthopeden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en andere partners, kunnen we spelers uitstekende faciliteiten en snel toegankelijke zorg bieden om optimaal te presteren.´´

fcdenbosch.nl/fysiotherapie-scholten-langer-aan-fc-den-bosch-verbonden/

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl