Onze voeten krijgen dagelijks veel krachten te verduren. De voet is dan ook een bijzonder sterk onderdeel van het menselijk lichaam. Om het hele lichaam te kunnen dragen, dient de voet een stevige structuur te hebben. Om de voet zo intensief gebruikt wordt is het erg vervelend wanneer je klachten hebt aan je voet, enkel of onderbeen. Daarnaast kan het ook zijn weerslag hebben op de rest van het lichaam.

Veel mensen starten met trainen om sterker te worden, beter te presteren in hun sport of om fit te blijven.
We denken hierbij vaak allemaal aan het trainen van bijvoorbeeld onze benen, onze core en het bovenlichaam, maar vaak wordt de fundering van ons lichaam over het hoofd gezien: de voet. Veel mensen gebruiken de verschillende spieren in en rond de voet niet naar behoren, wat kan zorgen voor een instabiele basis.
Wanneer deze fundering niet stabiel is, kan dit in het gehele lichaam tot verschillende klachten en problemen leiden.

Voorbeelden van klachten die kunnen voorkomen in en rond de voet;

 

·         Voet- en teenklachten                

·         Klachten aan de hak en/of hiel

·         Enkelklachten

·         Onderbeen; lopers knie, shinplints, kuit klachten

·         Achillespeesklachten

·         Klachten voortkomend uit een hallux valgus 

 

Buiten bovengenoemde voorbeelden kunnen ook andere klachten en blessures verderop in het lichaam ontstaan door een instabiele ‘fundering’, zoals bijvoorbeeld terugkerende onderbeen-, knie-, heup- en rugklachten tijdens het sporten of tijdens de gewone dagelijkse bezigheden.

Met specifieke fysio- en oefentherapie kunnen we samen gericht aan uw doelstellingen werken, en zo verschillende klachten/aandoeningen verhelpen of in ieder geval verminderen. Daarnaast kan het trainen van een stabiele voet bijdragen aan een betere prestatie tijdens (duur)sporten.

Dit kunnen we doen, samen met u, door aan de slag te gaan met het trainen van de stabiliteit en controle van de voet i.c.m. een behandeling op maat. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om een persoonlijke (hard)loop analyse uit te voeren met bijbehorende meetapparatuur. Op het filmpje hieronder zie je een impressie van een loopanalyse die in samenwerking met Podotherapie in beweging wordt uitgevoerd. 

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl