Pijn aan de schouder of last met het bewegen van de schouder is een klacht die regelmatig voorkomt.
Het is de derde meest voorkomende muscoskeletale klacht in Nederland. De schouderpijn kan erg vervelend zijn bij de dagelijkse activiteiten. De fysiotherapeut of manueel therapeut kan je hierbij goed helpen om van deze klachten af te komen.

De klachten kunnen leiden tot ernstige beperkingen in het dagelijks leven, zoals problemen bij activiteiten als aankleden, eten, werken, persoonlijke hygiëne en slapen. Een grotere mate van beperkingen en langere duur van klachten zijn factoren die zorgen voor een trager herstel.

Wat kan fysiotherapie betekenen voor schouderpijn?

Onderzoek laat zien dat 60% van de patiënten die behandeld worden door een fysiotherapeut na 6 maanden volledig is hersteld van de schouderpijn. 

Fysiotherapie kan effectief zijn in het verminderen van pijn, het verbeteren van de beperkingen in activiteiten, en wordt daarom beschouwd als eerste behandeloptie bij schouderpijn. Het effect van fysiotherapie kan worden vergroot door toevoegingen van mobilisaties en/of manuele therapie. 

Corticosteroïd injecties lijken op korte termijn enigszins effectief te zijn bij schouderpijn, maar hebben voor lange termijn vergelijkbare resultaten als fysiotherapie. Ook een operatieve ingreep blijkt niet effectiever dan fysiotherapie.

Wat kan fysiotherapie Scholten voor je betekenen?

We zijn als praktijk gespecialiseerd in schouderklachten. We hebben verschillende manueel therapeuten die je daarbij goed kunnen helpen. Manueel therapeuten hebben extra expertise met name op het gebied van nek, schouder en rugklachten. Vanuit deze schouderexpertise draaien wij ook maandelijks een spreekuur met orthopeed in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Daarnaast zijn we aangesloten bij het Schoudernetwerk SNZON.
En blijven we door scholing en cursussen op de hoogte van laatste ontwikkelingen op ons vakgebied.

Bron: https://www.schoudernetwerk.nl/fact-sheets/

Onze schouderspecialist

Evert Scholten

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl