Welkom op de website van Fysio- en Manuele therapie Scholten!

Openingstijden : Ma | Do 7:30-21:00, Di | Wo | Vrij 7:30-18:00, Za 7:30-12:00
  Contact : (073) 521 93 78

Tibetaanse yoga is vanwege haar helende werking, stevig geworteld in de Tibetaanse Geneeskunde. Dit maakt haar heel aantrekkelijk en toegankelijk voor deelnemers met fysieke klachten. Zo ontstond het idee om voor mensen met pijn- of andere lichamelijke aandoeningen deze yoga en meditatie aan te bieden in samenwerking met Fysio- en Manuele Therapie Scholten en waar nodig de oefeningen af te stemmen op de mogelijkheden van de deelnemers.

Tijdens de bijeenkomsten richten we ons op het ontspannen en met aandacht bewegen van het  lichaam én het bewegen te koppelen aan het ademen. Zo leer je je lichaam en adem van binnenuit beter kennen en gebruiken. Je gaat zelf ontdekken waar je bijvoorbeeld spanning vasthoudt of waar juist de energie vrij doorstroomt, waar je niet doorademt, waar je een disbalans ervaart en wat dat betekent in je lijf. Alleen al door dit te ervaren en zachtjes te corrigeren van binnenuit, ontstaat meer evenwicht, ruimte, ontspanning, vertrouwen en ontwikkel je tegelijkertijd je aandacht (mindfulness). De ervaring leert dat dit tevens leidt tot pijnreductie en/of minder pijnbeleving.

Uiteraard zijn mensen zonder specifieke klachten, die verlangen naar diepere ontspanning, balans, vitaliteit en heldere aandacht, in deze groep eveneens welkom. Nelleke van der Vaart verzorgt cursussen op dinsdag- en woensdagavond en op vrijdagochtend.

Heeft u interesse in een cursus? Dan verwijzen we u graag naar thaktok.nl voor meer informatie.