De meeste mensen, zo’n 80 procent, die besmet zijn geweest met het Corona-virus (COVID-19) hebben het virus in thuis situatie doorgemaakt en zijn niet opgenomen in het ziekenhuis. Dit betekent niet automatisch dat het herstel van het virus snel verloopt. De fysiotherapeut kan een belangrijke rol spelen in de revalidatie en het herstel van patiënten die besmet zijn geweest met het corona-virus.

Het Corona-virus kan een flinke aanslag zijn op het lichaam en de klachten die iemand ervaart na de acute fase kan voor iedereen verschillend zijn. Dit kan te maken hebben met verminderde spierkracht, uithoudingsvermogen, benauwdheid of energie. Je kunt bij de fysiotherapeut terecht voor hulp, advies en begeleiding om je dagelijkse en/of sportactiviteiten weer op te bouwen.  Onze fysiotherapeuten helpen je om op een verantwoorde manier te werken aan je herstel.

De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het revalideren van mensen op conditioneel en fysiek gebied. We begeleiden je in het revalidatie traject in de opbouw van kracht en uithoudingsvermogen, en monitoren zorgvuldig de vooruitgang. In eerste instantie zal het gericht zijn op het weer kunnen hervatten van dagelijkse activiteiten. In de volgende fase richt de revalidatie op het hervatten van werk en/of sportactiviteiten.

Samenwerking paramedische disciplines

Vanwege de aard van de klachten kan de fysiotherapeut je ook het advies geven om met andere paramedische disciplines contact op te nemen. Dit zal altijd in overleg met de patiënt gebeuren. Wij werken nauw samen met Ergotherapie Praktisch. De ergotherapeut kan je begeleiden in het bepalen van belasting en belastbaar gedurende een dag en de energieverdeling tijdens dagelijkse activiteiten. Verder kan de ergotherapeut met jou in overleg gaan over de reïntegratie naar werk. 

Ook een dietist kan helpen in herstel na corona. Sommige cliënten ervaren een verminderde eetlust en is het belangrijk om voldoende energie binnen te krijgen. De dietisten van dietistenpraktijk Kobussen en Cleveringa kunnen je hierbij helpen.

Vergoeding voor patiënten met Corona

De vergoeding voor patiënten die besmet zijn geweest met het Corona-virus, wordt vergoedt vanuit de basisverzekering. Patiënten hebben na verwijzing door huisarts of specialist recht op maximaal 50 behandelingen fysiotherapie gedurende zes maanden. Dit kan één keer verlengd worden met 50 behandelingen een periode van 6 maanden op verwijzing van een medisch specialist.

Onze specialisten

Irma de Kinderen
Nick van den Broek
Leon Bok

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl