NIEUW IN ONZE PRAKTIJK  “REDUCEPT”

Bij Scholten fysiotherapie hebben wij specialisten op het gebied van langdurige pijn. Wij beschikken over de kennis en middelen die je kunnen helpen om uw alarmsysteem weer te resetten en opnieuw af te stellen op een minder gevoelige frequentie. Het kan ingezet worden als standaard pijneducatie en pijnmanagement voor iedere patiënt in behandeling, die 3 maanden of langer pijn heeft

We maken o.a. gebruik van de Reducept methode. Een wetenschappelijk gestructureerde methode die d.m.v. VR (virtual reality) en 1-op-1 begeleiding met de fysiotherapeut je pijnproblemen zal behandelen.,

Reducept is een digitale trainingsmethode bedoeld voor mensen die al langere tijd met pijn kampen.
De training werkt het beste als aanvulling op de standaardconsulten en oefeningen die worden voorgeschreven aan patiënten met de volgende aandoeningen:

  • Gespannen spieren, gebrek aan energie, beperkte mobiliteit, druk, pijn;
  • Lage rugpijn, frequente hoofdpijn, nekpijn, schouderpijn;
  • Gewrichtspijn, artritispijn, reuma;
  • Doorbraakpijn;
  • Kankerpijn, kwaadaardige pijn;
  • Zenuwpijn, zenuwbeschadigingspijn, neuropathie, neuropathische pijn, MS, diabetische polyneuropathie;
  • Prikkelbare darmsyndroom, hernia, fibromyalgie, nociceptieve pijn;
  • Postoperatieve pijn;
  • Allodynie, hyperalgesie, paresthesie, hyperpathie, CRPS 1, CRPS 2, fantoompijn.

Reducept traint de hersenen om anders met pijn om te gaan. Door de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van pijneducatie, psychotherapie en digitale therapeutische interventies te combineren, geeft het gebruikers de kennis over hoe chronische pijn werkt en hoe het hun lichaam beïnvloedt.

Als onderdeel van de behandeling nodigt Reducept patiënten uit voor een virtuele ontdekkingsreis waarbij ze een actieve rol spelen in controle krijgen over hun pijn. Het geeft patiënten pijneducatie en vaardigheden voor pijnbeheersing door de virtualisatie van het lichaam in de VR Game op basis van verschillende evidence-based technieken.
Reducept geeft patiënten, die vaak al jaren pijn hebben, de juiste kennis, praktische hulpmiddelen en meer dan dat, het geeft hen verlichting en een positief perspectief. Een duurzame oplossing voor chronische pijn zonder bijwerkingen.

Voor meer informatie:  http://www.reducept.com/nl 

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl