Tegenwoordig worden we steeds ouder en blijven we langer zelfstandig thuis wonen. Veroudering is een natuurlijk proces. Naarmate u ouder wordt neemt de bewegelijkheid van uw spieren en gewrichten af. Het behouden of vergroten van zelfredzaamheid en het voorkomen van achteruitgang is een uitgangspunt bij het behouden en bevorderen van de kwaliteit van leven.

Onze fysiotherapeuten, Jill en Irma, kunnen u helpen om uw zelfredzaamheid te bevorderen en te behouden. De behandeling bestaat veelal uit oefentherapie gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Voorbeelden hiervan zijn dat wij ons richten op looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie en het oefenen van het opstaan uit de stoel en het in en uit bed komen.

De fysiotherapeuten hebben specifieke kennis en ervaring met ouderen en hun klachtenbeeld. Denk hierbij aan artrose, nieuwe heup of een beroerte.  ​

Daarnaast bieden wij ook hulp bij kwetsbare en valgevaarlijke ouderen. De therapie is gericht om het valrisico te verkleinen. Er wordt hierbij gekeken naar de thuissituatie, hulpmiddelen en preventieve maatregelen om vallen te voorkomen. Daarnaast kan door middel van oefentherapie de spierkracht, mobiliteit en balans worden getraind. Hierbij werken onze fysiotherapeuten graag multidisciplinair. Zo kunnen ze contact treden met de thuiszorg en/of een ergotherapeut inschakelen. Om op die manier de beste zorg voor de patiënt te kunnen bieden.

 Indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, behandelen wij u aan huis. Daarnaast kunnen we in de thuissituatie helpen met de omgeving in te richten en specifiek de activiteiten oefenen die thuis problematisch zijn. 

Saffierborch 12, 5241 LN Rosmalen Dorpsstraat 52D, 5241 ED Rosmalen

Wij zijn bereikbaar op

Wij zijn bereikbaar op

(073) 521 93 78

Of stuur een e-mail naar

Of stuur een e-mail naar

info@fysiotherapiescholten.nl